Εσύ πόσο συχνά πας σε συναυλίες εγχώριων συγκροτημάτων?

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Τhe Crazed ---- Το Psychobilly της Θεσσαλονίκης



Το Psychobilly είναι μία μείξη κλασικής rock n roll μουσικής με punk . Συνδυασμός , προφανώς, εκρηκτικός.
Ροκάροντας' ήδη απο το 2000 , οι Crazed ξεκίνησαν αρχικά ως τρίο (κιθάρα-φωνή , μπάσο , τύμπανα) εξερευνώντας μια πιο περίεργη και σκοτεινή πλευρά του rock n roll.
Μετά από ένα χρόνο προστέθηκε στο σχήμα κι ένας δεύτερος κιθαρίστας, κι έτσι , πάνω -κάτω , άρχισε να ξετυλίγεται αυτή η spooky ιστορία τoυ πρώτου , και ίσως μοναδικού μέχρι σήμερα, psychobilly συγκροτήματος της Ελλάδας.
Οι Crazed έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε ολόκληρη την χώρα , μεταδίδοντας την κουλτούρα του psychobilly κινήματος με τρόπο εντυπωσιακό κ πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.
Το 2006 ο ήχος τους αλλάζει αρκετά εφόσον έχουν πια αντικαταστήσει το ηλεκτρικό μπάσο με κόντραμπασο, προσθέτοντας περισσότερο ΄΄όγκο΄΄ στην μέχρι τώρα μουσικής τους. Συγχρόνως, την χρονιά εκείνη ηχογραφούν και κυκλοφορούν το πρώτο τους demo-album. Στις αρχές του 2007 η μπάντα διαλύεται , για να επανενωθεί περίπου ένα χρόνο αργότερα, με νέο drummer, πιο 'μεστό' , και ώριμο ήχο, και περισσότερη ενέργεια από ποτέ.
Στις αρχές του 2010 οι Crazed κερδίζουν τον διαγωνισμό κοινού του αμερικάνικου Drop Dead Festival , και παράλληλα μία θέση στην φετινή διοργάνωση του που θα λάβει χώρα αυτό το καλοκαίρι στο Vilnious της Λιθουανίας.

Το πρώτο τους full -lengthed album αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες, και οι προσδοκίες είναι κάτι παραπάνω από υψηλές.

Επίσημο site του συγκροτήματος εδώ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου